Hatice Kübra Tongar Kitapları
Hatice Kübra Tongar kitapları çocuk eğitimi konusunda ebeveynlere özellikle de annelere yol gösterecek metotlar içeriyor. Pedagoji alanında birçok farklı eğitim alan ve bilimsel verilerle islami bilgileri harmanlayan yazarın çok sevilen kitaplarından 8 tanesini sizler için listeledik.
Hatice Kübra Tongar Kimdir?
15 Kasım 1984 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Hatice Kübra Tongar ilköğretim ve ortaöğretim hayatının ardından örgün eğitim aldığı lise hayatını yarıda kesmiştir. Tesettür yasağı nedeniyle ayrıldığı Kadıköy İmam Hatip Lisesi'ni açıktan tamamlamıştır. Sosyoloji ve Çocuk Gelimi alanlarında aldığı lisans eğitiminin ardından Üsküdar Üniversitesi Çocuk Gelişimi alanında yüksek lisans yapmıştır. Aile Danışmanlığı eğitimini Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi'nde tamamlamış ve "Aile Danışmanı" ünvanı almıştır. Ayrıca Arel Üniversitesi Psikoloji alanında da yüksek lisans yapan Hatice Kübra Tongar Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Deneyimsel Oyun Terapisi, Projektif Çocuk Testleri gibi birçok farklı terapi eğitimi almıştır.
İyileşen Evliliğim
Bu kitap okuyan herkese evlilik ilişkisi içinde doğru insan olmanın yollarını anlatıyor. Eşlerini suçlamadan kendi eksiklerini tamamlayarak ilişkisini kurtarmak isteyen herkesin mutlaka okuması gerekiyor.
İyileşen Çocukluğum İyileşen Anneliğim
Öfke ve yetersizlik duygularının temelinde yatan çocukluk travmaları ele alınıyor. Annelerin kendi içlerindeki çocukluklarının yaralarını sararak hayalini kurdukları anneliği yaşamaları amaçlanıyor.
Bağırmayan Anneler
Çocukların geriye dönüp baktıklarında annelerini inciten, yaralayıp küçük düşüren biri olarak hatırlamamaları için yol haritası çiziliyor. Bağırmadan ve şiddet göstermeden çocuk eğitmek için gerekenler aktarılıyor.
Korkutarak Değil Sevdirerek Din Eğitimi
Bağırmayan Çocuklar
Annelerin çocuklarını ve ihtiyaçlarını gerçekten de tanıyabilmeleri adına davranışlarının altında yatan sebeplerden bahsediliyor. Çocuklar bağırdıklarında, ağladıklarında ya da uç noktada davranışlar sergilediklerinde bunları neden yaptıkları mercek altına alınıyor.
Fıtrat Pedagojisi
Fıtrat Pedagojisi'nin her bir satırı çocuk eğitimine ayet penceresinden bakmaya çalışırken aynı zamanda bu yolda durmaya çalışan anne-babaların 'yardım çağrısı' na kulak kabartıyor.
Çocuklarımızla İtişmeyelim İletişelim
0-18 yaş arası çocukların sıklıkla kurduğu kriz cümlelerine doğru iletişim teknikleriyle çözüm önerileri sunuyor. Aile içi krizler yerini huzur ve sükûnete bırakıyor.
Çocuk Eğitiminde 100 Mucize Çözüm
Anne-çocuk ilişkisinin temelini oluşturan 'bağlanma' süreci nasıl olmalı, yemek savaşlarını gün yüzüne taşıyan beslenme sürecinin doğallığı nasıl korunmalı, bebeklik ve çocukluk dönemini esir alan uykusuz geceler nasıl huzur içinde uykunun kollarına bırakılmalı gibi sorular incelenip her biri pratik yöntemlerle cevaplanıyor.